Отправени бяха обидни квалификации към народните представители – към 120 души

...
Отправени бяха обидни квалификации към народните представители – към 120 души
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Обиди мафия в пленарна зала са позор и дъно за парламента

Отправени бяха обидни квалификации към националните представители – към 120 души от разнообразни спектри на политическата система, законно определени от българския народ и законно подписали се под законно искане за оставка на ръководителя на Народното събрание с претекстове.

Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи и на ПГ на Движението Йордан Цонев в процедура след изявление на ръководителя на ПГ на „ Продължаваме промяната ” Андрей Гюров по време на дебатите за оставката на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев.

Парламентът гледа настояването за премахване на Минчев, подадено от 120 народни представители от Има Такъв Народ, Движение за права и свободи, ГЕРБ-СДС и „ Възраждане ”. Първите думи на Гюров в отбрана на Минчев бяха „ Мафията си изиска страната ”, след което още няколко пъти Гюров назова депутатите, искащи оставката на парламентарния началник „ мафия ”.

Как се чувствате като водещ съвещанието, обърна се към председателстващия съвещанието Кристиян Вигенин (БСП) Йордан Цонев. Да не извършите забележка за тази засегнатост към хората, които са избрали всички нас, възмути се той.

Аз не си представям да нарека който и да било в тази зала мафия, тъй като това значи, че назовавам мафия тези които са го избрали, съобщи още Йордан Цонев.

Това е срам и дъно за българския парламент, безапелационен бе той.

Това, че се желае оставка, това, че вървят политически процеси, които са разказани в Конституцията и в Правилника на Народното събрание, не ни дава съображение от тази естрада да приказваме неща, които петнят българския народ, българската народна власт и българската страна. И без това остана малко от държавността в България с помощта на ей на тези хора тук, акцентира Йордан Цонев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР